Saint-Gobain Suomessa

Saint-Gobain suunnittelee, valmistaa ja toimittaa rakennusmateriaaleja, -tuotteita ja ratkaisuja, jotka lisäävät hyvinvointia yhteiskunnassa; parantamalla ihmisten päivittäistä elämänlaatua ja vastaten tulevien sukupolvien haasteisiin toimimalla vastuullisesti.

Saint-Gobain suunnittelee, valmistaa ja toimittaa rakennusmateriaaleja, -tuotteita ja ratkaisuja, jotka lisäävät hyvinvointia yhteiskunnassa; parantamalla ihmisten päivittäistä elämänlaatua ja vastaten tulevien sukupolvien haasteisiin toimimalla vastuullisesti.

Saint-Gobain -konserni toimii 67 maassa ympäri maailmaa ja työllistää yli 170 000 henkilöä. Saint-Gobainin juuret yltävät yli 350 vuoden taakse, Ranskaan ja vuoteen 1665. Saint-Gobain on edelläkävijä monella teollisuuden alalla, lue lisää konsernin verkkosivuilta. Suomessa työllistämme yli 1200 alansa ammattilaista rakennusmateriaalialalla, innovatiivisten materiaalien tuottajana ja tukkukaupassa.

Saint-Gobain on toiminut Pohjoismaiden ja Baltian alueella jo yli 50 vuotta, Pohjoismaisessa organisaatiossamme työskentelee yli 13 000 henkeä. Kuten koko Saint-Gobain-konsernillakin, toiminta alkoi lasituotteiden valmistuksesta, josta se vähitellen laajeni rakennusmateriaalien valmistukseen ja jakeluun. Ajan myötä tuotevalikoimamme on kasvanut, ja nyt meillä on yli 100 rakennustuotteiden ja innovatiivisten materiaalien valmistukseen sekä rakennustarvikkeiden jakeluun keskittyvää yritystä.

Suomessa Saint-Gobain Finland yhdessä toimialojensa (Gyproc, ISOVER, Weber, Ecophon ja PAM) työllistää yli 600 henkilöä, ja liikevaihtomme on yli 210 MEUR (2016). Saint-Gobain Finland Oy perustettiin keväällä 2017 yhdistäen kaikki viisi vanhaa tuotebrändiämme yhteen yhteiseen yhtiöön.

Brändiemme historia Suomessa on kuitenkin pitkä. Suomessa toimivat rakentamisen luotetut brändit Ecophon, Gyproc, Isover, Weber ja PAM.

Weber kehittää, valmistaa ja markkinoi monipuolisia rakennustuotteita julkisivuista lattiatasoitteisiin. Tärkeimpiä tuotemerkkejämme ovat Kahi ja Vetonit. Weberillä on Suomessa kahdeksan tehdasta, neljä aluevarastoa ja noin 250 työntekijää. Weberin toiminta Suomessa alkoi jo vuonna 1897, kun merikapteeni Karl Forsström perusti ensimmäisen kalkkiuuninsa Virkkalaan. Heti seuraavana vuonna 1898 perustettiin Paraisille Pargas Kalkbergs Aktiebolag (Paraisten Kalkkivuori Osakeyhtiö). Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Kiikalassa, Ojakkalassa, Oulussa, Paraisilla ja Tervolassa. Lue lisää Weberin verkkosivuilta.

Isoverin toiminta alkoi Suomessa 1930-luvulla. Oma tuotanto lähti käyntiin vuonna 1941, kun Karhulan lasivillatehdas perustettiin. Saint-Gobain astui mukaan kuvaan vuonna 1958, kun Isoverin silloinen omistaja Ahlström solmi lisenssisopimuksen Saint-Gobainin TEL-lasivillaprosessin käyttöönotosta Suomessa. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Hyvinkäällä ja Forssassa. Lue lisää Isoverin verkkosivuilta.

Gyprocin kipsilevyjen tarina alkoi vuonna 1949, kun Myllykosken Paperitehdas Oy sai ajatuksen tuotteesta, jota valmistettaisiin kartonkituotannon jatkeeksi. Gyproc - kipsilevyjä valmistetaan ja kierrätetään nykyään Kirkkonummen tuotantolaitoksella. Lue lisää Gyprocin verkkosivuilta.

Ecophon kehittää, valmistaa ja markkinoi akustisia alakatto- ja seinäjärjestelmiä, joiden avulla edistämme hyvän työympäristön luomista ja parannamme ihmisten hyvinvointia sekä tehokkuutta. Ecophon on osa Saint-Gobain - konsernia ja yritystä johdetaan Hyllingessä, Ruotsissa. Suomessa Ecophonin akustiikkalevyjä tuottaa Saint-Gobainin Forssan tehdas. Lue lisää Ecophonin verkkosivuilta.

Saint-Gobain PAM toimittaa korkealuokkaisia putkistojärjestelmiä ja niiden komponentteja sekä palveluja vesihuollon, viemäröinnin, talotekniikan ja teollisuuden ammattilaisten tarpeisiin. PAM:in historiasta ja palveluista voit lukea lisää Saint-Gobain PAM:in verkkosivuilta.

Rakennusmateriaalien toimialaan kuuluu Suomessa lisäksi Leca Finland, joka valmistaa sekä Leca-kevytsoraa että Leca-harkkoja. 

Saint-Gobain toimii Suomessa muilla toimialoilla, rakennustuotteiden jakelijana ja innovatiivisten materiaalien valmistuksessa. Jakelualalla Suomessa toimii rakennustuotteiden tukkukauppias LVI-Dahl Oy. Innovatiivisten materiaalien toimialalla toimii taas Saint-Gobain Glass Finland Oy ja sen hallinnoimat tuotemerkit Saint-Gobain Autover ja Saint-Gobain Sekurit. Hiomatarvikkeita tuo Suomeen Saint-Gobain Abrasives, ja sen tuotemerkkejä ovat Norton, Norton Clipper, Norton Winter ja Flexovit.

Saint-Gobain Pohjoismaiden ja Baltian alueella

7

MAATA

13000

HENKILÖÄ

3

TOIMIALAA

100

YRITYSTÄ

Olemme sitoutuneet tuottamaan innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja. Kehitämme osaamista ja konsepteja, joiden avulla luomme erinomaisia elinympäristöjä, jotka parantavat päivittäistä elämää ja lisäävät hyvinvointia.
Olli Nikula
Saint-Gobain Finlandin toimitusjohtaja
Back top