Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Tutkimus-ja kehitystyö ovat strategiamme ytimessä. Maailmanlaajuinen tutkimustyömme keskittyy niin alaamme mullistaviin innovaatioihin kuin myös tuotteiden, prosessien ja palveluiden jatkuvaan parantamiseen yhteistyössä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa.

Tutkimus- ja kehitystyömme perustuu avoimuuteen, asiakkaiden tarpeiden, kestävän kehityksen ja tulevaisuuden trendien ymmärtämiseen.

Sidosryhmäyhteistyö ja kumppanuudet ovat keskeinen osa kehitystyötämme. Meille yhteistyö niin yliopistojen, tutkimuslaitosten, julkisen sektorin, asiakkaiden ja  kuin muiden innovaativisten toimijoiden kanssa on mahdollisuus tehdä tuotteistamme ja ratkaisuistamme entistäkin parempia. 

Paikallinen rakennustapa, lainsäädäntö ja määräykset sekä maantieteellisestä sijainnista riippuvat ilmasto-olosuhteet vaihtelevat merkittävästi. Juuri siksi panostamme paikalliseen tutkimus- ja kehitystyöhön, osaamiseen ja resursseihin.

Siinä missä kansainvälinen, konsernitason tutkimus- ja kehitystyö toimii perustana uusien materiaalien, tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiselle, paikalliset tutkimus- ja kehitystiimimme toimivat myös tiiviissä yhteistyössä myynnin ja markkinoinnin kanssa varmistaakseen uusien ideoiden toteutettavuuden ja  soveltuvuuden paikalliseen markkinaan eli esimerkiksi meillä Suomessa suomalaiseen rakennustapaan, lainsäädäntöön ja määräyksiin sekä pohjoiseen ilmastoomme.

Ekoinnovaatio-ohjelmamme tukee tutkimus- ja tuotekehitysyksiköitämme huomioimaan vastuullisuus, materiaalitehokkuus, kierrätettävyys ja ympäristövaikutukset jo tuotekehitysprosessin alkumetreillä. Kansainvälisesti yli 600 henkilöä on koulutettu Ekoinnovaatio-ohjelmaan. Ensimmäinen koulutus Pohjoismaissa, mihin myös paikalliset tuotekehitystiimimme osallistuivat, järjestettiin vuonna 2015. Koulutuksia järjestetään määräajoin eri puolilla maailmaa. Seuraava Ekoinnovaatio-koulutus Pohjoismaissa pidetään tammikuussa 2018.

T&K yhteyshenkilömme

Jussi Jokinen
Liiketoiminnan kehityspäällikkö, R&D, Isover

jussi.jokinen@saint-gobain.com

 

Harri Kemppainen
Teknisen palvelun päällikkö, Gyproc

harri.kemppainen@saint-gobain.com

 

Helena Turto
Kehitysjohtaja, Weber

helena.turto@saint-gobain.com

 

Elin Søndergård, ph.d.
Tutkimus- ja kehitysjohtaja, Saint-Gobain Pohjoismaat ja Baltia

elin.sondergard@saint-gobain.com

Meillä on paikallista tutkimus- ja kehitystoimintaa, jonka lisäksi teemme yhteistyötä yliopistojen ja muiden sidosryhmiemme kanssa. Yhdessä löydämme ratkaisut tulevaisuuden haasteisiin!
Jussi Jokinen
Liiketoiminnan kehityspäällikkö, R&D, Saint-Gobain Isover
Back top